torsdag 8 september 2011

10-gruppen








Som så mycket annat är jag lite smått besatt, och denna gång av 10-gruppen. Alla deras produkter men kanske lite extra förtjust just i väskor, neccessärer, barnprylar och deras tyger. Så otroligt fina. Själv har jag en svartvit neccessär och nån annan liten grej tror jag. Men önskar det blir mera framöver.

10-gruppen bildades 1970 av tio unga textilformgivare, som ville få möjlighet att kontrollera hela processen från första skiss till färdigtryckt tyg och erbjuda god svensk design.
Idag ägs och drivs 10-gruppen av de tre ursprungliga formgivarna och grundarna Birgitta Hahn, Tom Hedqvist och Ingela Håkansson, som också formger samtliga mönster.
I 10-gruppens egen butik på Götgatan i Stockholm finns mönsterkollektionerna som metervara i tyg och vaxduk. Där finns också ett stort sortiment av produkter i egna mönster.
10-gruppens design är stark och uttrycksfull i både mönster och färger.
Genom åren har 10-gruppen ställt ut i städer som New York, Tokyo, Paris och Berlin.
Förutom försäljning i den egna butiken har 10-gruppen återförsäljare och distributörer runt om i Sverige, Europa, Asien och USA. 10-gruppen har även haft återkommande samarbeten med IKEA.

Bilder och fakta från tiogruppen.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar